Current track

Title

Artist

Background

BOLNICA NA MIŠELUKU DOBIJA NOVU NAMENU.

Autor od avgust 9, 2023

U prostoru bivše Kovid bolnice na Mišeluku, počinje organizovanje palijativnog zbrinjavanja bolesnika, a u rad se pušta i Odsek za mentalno zdravlje u zajednici, u okviru Univerzitetskog Kliničkog centra Vojvodine.

U okviru palijativnog zbrinjavanja pacijenata pružaće se medicinska usluga najranjivijim kategorijama bolesnika, pacijentima obolelim od neizlečivih bolesti, dok će se istovremeno pružati i podrška njihovim porodicama, u skladu sa najnovijim svetskim standardima.

U okviru palijativne nege u UKCV-u nalaziće se 50 kreveta za bolesnike, uz obezbeđene dodatne kapacitete za aktivno uključivanje članova porodice u proces lečenja, prema preporukama najsavremenijih vodiča za palijativno zbrinjavanje.

Odsek za mentalno zdravlje u zajednici pružaće viši nivo kvaliteta zaštite mentalnog zdravlja, kroz pružanje usluga i promociju iz oblasti mentalnog zdravlja i prevenciju mentalnih poremećaja, i na taj način će se pružati usluge pacijentima koji zbog svog zdravstvenog stanja zahtevaju psihološku dijagnostiku, opservaciju, grupnu i individualnu psihoterapiju, radnu terapiju, kao i psihosocijalnu podršku u vidu intervencija u kriznim situacijama.

Uvođenjem novih delatnosti u okviru UKCV Pokrajinska vlada nastavlja kontinuitet ulaganja u podizanje kvaliteta pružanja medicinskih usluga građanima Vojvodine, jer će se na ovaj način značajno poboljšati kako dijagnostika i lečenje tako i prevencija teških bolesti od kojih sve veći broj ljudi oboleva.


PROČITAJTE JOŠ