Current track

Title

Artist

Background

Kako se pripremiti pred grejnu sezonu?

Autor od oktobar 5, 2023

Redovno održavanje i čišćenje ložišnih uređaja i dimovodnih sistema veoma je važno za bezbedno grejanje i smanjenje potrošnje energije. Evo nekoliko razloga zbog kojih je redovno čišćenje dimnjaka važno:

  • Bezbednost: Čišćenje dimnjaka sprečava nakupljanje katrana, čađi i drugih materijala koji mogu izazvati požar. Redovno čišćenje smanjuje rizik od požara u vašem domu.
  • Efikasnost: Čist dimnjak omogućava bolje sagorevanje goriva. Ako je dimnjak zaprljan, dim i gasovi mogu teže prolaziti kroz dimnjak, što smanjuje efikasnost sistema grejanja i povećava potrošnju goriva.
  • Smanjenje emisija: Čist dimnjak doprinosi smanjenju emisije štetnih gasova i čestica u vazduh, što je dobro za životnu sredinu i zdravlje svih u vašoj okolini.
  • Produženje veka trajanja opreme: Redovno održavanje produžava vek trajanja ložišnih uređaja i dimovodnih sistema. Čišćenje može sprečiti oštećenja i produžiti njihovu funkcionalnost.

Preporučuje se da dimnjak bude očišćen najmanje jednom godišnje, idealno nakon završetka grejne sezone. Dobar savet je angažovati stručnjake, poput dimnjačara, koji mogu detaljno pregledati dimnjak, očistiti ga i ukazati na eventualne probleme ili oštećenja.

Ako želite da zakažete čišćenje dimnjaka, možete se obratiti JKP Stan putem njihovog Call centra na broj 0800 300-330 ili direktno pozvati Dimnjačarsku službu na broj 021 489 55 80. Redovno održavanje će vam pomoći da imate sigurno i efikasno grejanje tokom cele sezone.


Continue reading

SLEDEĆI TEKST


Thumbnail