Current track

Title

Artist

Background

KUDA ZA PRVI MAJ?

Autor od april 27, 2023

Ukoliko se odlučite da prvomajske praznike iskoristite za odlazak u prirodu ili neki izlet, evo gde u okolini Novog Sada možete otići.

Fruška Gora

Već tradicionalno za prvi maj najveći deo Novosađana pohrli ka izletištima na Vojvođansku lepoticu. Ponuda za obilazak šumskih puteljaka i fruškogorskih mesta je velika. Tu su Iriški venac, Brankovac, Stražilovo, Kraljev izvor, Ciganski logor, Testera, Zmajevac, Astali, Lipovača, Jabuka, Bobelina livada, Popov čot itd…
Naravno, kako apeluju iz JP „Nacionalni park Fruška Gora“ važno je pridržavanje osnovnih pravila boravka u prirodi. Vatra sme da se pali samo na označenim mestima, a pri odlasku dobro proverite da li je plamen sasvim ugašen. Smeće zatvoreno u kese odnesite (sa sobom) do obližnje kante ili kontejnera.

Koviljsko-petrovaradinski rit:

Manje je popularan posetiocima, ali itekako interesantan za jednodnevni izlet. Imate sve šta vam treba. Šuma, reka, priroda…
Koviljčani će vam rado pričati o Lazi Kostiću, u blizini je i predivni manastir a ako imate sreće neki od lokalnih ribara vas može i provozati čamce za potpun užitak.

Salaši

Ako niste za avanturu po šumama i gorama onda su tu za vas salaši. Čenej je dovoljno daleko da niste u gradu a s’druge strane dovoljno blizu da se ne umorite od putovanja. A tamo salaša na pretek i svi su spremni da vas sa osmehom ugoste.

Kamenički Park

I za kraj kao poslednja solucija da ipak negde odete a da ne sedite kod kuće je Kamenički park. Tradicija koja se prenosi sa generacije na generaciju i uvek je tu da vas ugosti za prvi maj. Iako nemamo običaj da ga tokom godine posećujemo tu je da nas razveseli makar jedanput godišnje. Nekako kao da je roštilj uvek slađi baš tamo.

I naravno. Gde god da se odlučite da odete ili da ne odete neka vam neizostavan deo prvomajskuh praznika bude vaš RADIO FUTOG!


Reader's opinions

OSTAVITE KOMENTAR