Current track

Title

Artist

Background

Pepper X: Najljuća Papričica Na Svetu prema Ginisovoj Knjizi Rekorda

Autor od oktobar 19, 2023

Ginisova knjiga rekorda je nedavno proglasila Pepper X za najljuću papričicu na svetu, skinuvši čili papričicu Carolina Reaper sa trona nakon deceniju dana vladavine.

Ova neverovatna papričica, uzgajana od strane Eda Currieja na njegovoj farmi u Južnoj Karolini, beleži impresivnih 2,693,000 Scoville toplotnih jedinica, što je više od milion puta ljutije od prosečne habanero papričice. Ono što čini Pepper X još ekskluzivnijom je činjenica da će kao vlasnička paprika, mahune i semena ove papričice ostati nedostupni javnosti.

Gospodin Currie je posvetio deceniju svog života razvoju Pepper X-a, čuvajući tajnu o svojoj inovaciji sve do nedavno. Laboratorijski testovi na Univerzitetu Vintrop u Južnoj Karolini potvrdili su da Pepper X beleži neverovatnih 2,693,000 Scoville toplotnih jedinica, što je znatno više u odnosu na prethodnu rekordnu papričicu, Carolina Reaper. Kapsaicin, hemikalija koja uzrokuje osećaj pečenja paprike, oslobađa dopamin i endorfine u telo, pružajući pravi izazov hrabrim gurmanima širom sveta.

Ova inovacija ne samo da proširuje granice ljutine u svetu začina, već takođe podseća na strast, trud i posvećenost koji stoje iza stvaranja nečega zaista jedinstvenog. Pratite nas kako biste saznali više o ovoj fascinantnoj priči i drugim uzbudljivim razvojima iz sveta začina i hrane.