Current track

Title

Artist

Background

Proslava Ukusa Tradicije!

Autor od novembar 3, 2023

Futoška Kupusijada, najvažnija gastronomska manifestacija u Futogu, ponovno će oduševiti sve ljubitelje tradicije i dobre hrane.
Ovogodišnje događanje, koje se održava 3. i 4. novembra, obećava nezaboravan vikend pun ukusa i zabave.

Glavni događaji očekuju vas u subotu, 4. novembra. Takmičenje u pripremi jela od slatkog futoškog kupusa privući će brojne kulinarske entuzijaste, dok će se za najtežu glavicu futoškog kupusa boriti hrabri uzgajivači. Prijave za takmičenje otvorene su do 1. novembra, a zainteresovani takmičari i izlagači mogu se prijaviti pozivom na broj telefona 021 895 077.

Pored takmičenja, očekuje vas i 14. Susret proizvođača tradicionalnih proizvoda Srbije, gde ćete imati priliku da uživate u raznolikosti autentičnih proizvoda.

Kulturno-zabavni program tokom celog dana činiće ovu manifestaciju još posebnijom. Ansambl narodnih igara i pesama KC Mladost, zajedno sa gostima – ansamblom Veliko kolo, dečjom grupom iz futoških vrtića, školama, plesnim i sportskim klubovima, solistima, orkestrima i horovima, stvoriće nezaboravnu atmosferu. Posebni gosti ovogodišnje Kupusijade su Zorica Brunclik i orkestar Miroljuba Aranđelovića Kemiša, kao i popularni jutjuber i gurman, Debeli Sremac, koji će manifestaciji dodati poseban šarm.

Najuzbudljiviji trenuci očekuju vas u 14:00 časova kada će biti proglašeni pobednici takmičenja za „Najtežu glavicu futoškog kupusa“ i „Najbolje kuvano jelo od futoškog kupusa“.

Futoška Kupusijada nije samo obična manifestacija – ona je prilika da se proslavi tradicija uzgoja i pripreme futoškog kupusa, autohtone sorte koja se gaji u Futogu. Ova manifestacija ne samo da promoviše futoški kupus kao brend Srbije, već ističe i važnost zdrave hrane iz lokalne proizvodnje.

Ovaj događaj je podržan od strane Grada Novog Sada i organizovan je zahvaljujući zalaganju Mesne zajednice Futog, Kulturnog centra „Mladost“, Udruženja „Futoški kupus“, Poljoprivredne škole sa Domom učenika Futog, te osnovnih škola „Miroslav Antić“ i „Desanka Maksimović“.

Dakle, dobrodošli na Futošku Kupusijadu 2023! Pripremite se da uživate u bogatstvu ukusa i tradicije u srcu Futoga, Srbija.